Bemiddeling voor commissarissen en toezichthouders

Diversiteit en transparantie

Toezicht houden is geen erebaan of een hobby maar een vak. Een vak dat je er niet zomaar even bij doet, maar tijd en energie vraagt. Het samenstellen van een RvC is een belangrijke aangelegenheid. Diversiteit staat vandaag de dag hoog in het vaandel van elke RvC. Het gaat hierbij niet alleen om diversiteit op het gebied van expertise, maar ook onder andere om gender, leeftijd en (culturele)achtergrond. Onze transparante en gestructureerde aanpak garandeert dat uw team optimaal divers wordt samengesteld.

Non-Executive People

Executive search is ons vak. Een vak dat wij al jaren met liefde en passie uitoefenen. Wij leggen daarbij de lat hoog. Voor ons zelf en daardoor ook voor onze opdrachtgevers. Elke opdracht moet succesvol worden ingevuld. Ook voor de lange termijn.

Non-Executive People is voortgekomen uit Legal People. Al meer dan 25 jaar geleden is Legal People opgericht als het eerste executive searchbureau in Nederland dat zich uitsluitend richt op juristen. Als marktleider in de juridische markt krijgen wij regelmatig het verzoek om commissarissen met een juridische achtergrond te zoeken. Om die behoefte te voldoen en ons ook op commissarissen met een niet-juridische achtergrond te richten, hebben wij ons label Non-Executive People opgezet.

Toonaangevend netwerk

Door onze samenwerking met Hemingway Professional Governance hebben wij toegang tot het meest hoogwaardige en verrassende netwerk van commissarissen en toezichthouders in Nederland. Mede door de commissarisopleidingen by invitation only  van onze partner Hemingway – hebben wij niet alleen zicht op wat zij kunnen, maar ook op wie zij zijn en welke rol zij innemen binnen de Raad. Er is geen bureau dat de kandidaten meer dan zes keer heeft meegemaakt in discussies rondom het commissariaat. Dit stelt ons in staat kandidaten beter te waarderen op hun ervaring, kunde en culturele fit. Maar ook via de meer dan 1000 commissaris alumni hebben wij toegang tot een breder netwerk dan dat van onszelf.

Continue zijn we op zoek naar nieuwe instroom. Door de Forum Series Governance of Innovation hebben wij toegang tot een geheel nieuwe doelgroep van commissarissen met een digitale en innovatie achtergrond.

Executive Search

Gecombineerd met onze expertise op het gebied van executive search, kunnen wij hoge toegevoegde waarde leveren aan zowel kandidaten als het gaat om advies over een toezicht rol, als aan onze opdrachtgevers bij de inrichting van hun RvC of RvT. Onze aanpak is grondig, transparant en succesvol.

Ons uitgangspunt is om onze opdrachtgevers een keuze te bieden uit de best passende kandidaten. Wij hebben daarvoor een transparante en gestructureerde marktbewerking uitgedacht. Door de combinatie van deze in de afgelopen 25 jaar ontwikkelde search procedure, diepgaande kennis van de markt en uiterst professionele adviseurs claimen wij een 100% slagingspercentage. Met een wild card kandidaat dagen wij opdrachtgevers uit om verder te kijken dan het gebruikelijke en tot nieuwe inzichten te komen.

Om onze dienstverlening verder te optimaliseren hebben wij in samenwerking met het Hoofdkantoor de PACT-meting, een uniek assessment ontwikkeld voor commissarissen en toezichthouders. Lees meer over de PACT-meting.

Bij de selectie van kandidaten anticiperen wij op de actuele eisen van toezicht. Daarnaast ondersteunen wij natuurlijk de organisatie en kandidaat bij een toetsing door bijvoorbeeld DNB of AFM en bieden individuele en collectieve begeleidingstrajecten.

Focus

We ondersteunen Raden van Commissarissen, Advies en Toezicht van profit, non-profit en beursgenoteerde organisaties bij de samenstelling van de Raad en het verkrijgen van de juiste toezichthouders.

Suggestie

Probeer ons eens uit bij uw komende non-executive search opdracht!