Over ons

Onze WHY

Wij geloven dat de juiste persoon op de juiste positie gelukkiger maakt en energie genereert.

Daarom werken wij bij Non-Executive People al meer dan 25 jaar met veel plezier en gedrevenheid aan het invullen van toezichthoudende functies voor onze opdrachtgevers. Wij leggen de lat hoog: elke opdracht wordt succesvol ingevuld. De wijze waarop wij dat doen heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot de best practice in de markt. Dit blijkt ook uit het 100% slagingspercentage bij het invullen van topfuncties. Dit resultaat bereiken we door intensieve samenwerking binnen een team van integere en gedreven consultants, ieder met minimaal 15 jaar executive search ervaring, én een groep van hoogopgeleide, ambitieuze professionals die hen hierbij ondersteunt.

Ideële organisaties en social enterprises

Naast onze inzet voor commerciële organisaties en overheden werken wij met enige regelmaat voor ideële organisaties en social enterprises. Voor deze doelgroep hanteren wij een speciaal tarief of werken wij pro bono.

Ook zijn wij klant bij verschillende social enterprises en helpen wij actief bij het verspreiden van de naamsbekendheid van de duurzame initiatieven die wij ondersteunen.

Duurzame inzet van medewerkers

Non-Executive People gelooft in een duurzame aanpak, wat betreft ondernemen, de wereld om ons heen en richting onze medewerkers. Om de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers te bevorderen, wil Non-Executive People gezond en duurzaam gedrag stimuleren op de werkvloer, zodat de medewerkers ook in de toekomst topprestaties kunnen blijven leveren en een lang, energiek en gelukkig leven kunnen leiden. Om dit te bewerkstelligen heeft Non-Executive People al 2 keer met alle medewerkers een vitaliteitsprogramma doorlopen onder begeleiding van health en performance organisatie Lifeguard. Het programma “Executive People Vitaal” is gericht op het energiemanagement en de gedragspatronen van de hele organisatie om zodoende duurzame inzetbaarheid van de medewerkers te vergroten. Dankzij deze programma’s hebben wij inzichten gekregen over hoe onze medewerkers nog beter in hun kracht kunnen opereren en hebben wij onze organisatie dienovereenkomstig ingericht. Juist nu, in de snel veranderende economie, stijgt de druk op de werkvloer en is deze thematiek actueler dan ooit.