Bemiddeling van commissarissen en toezichthouders

Non-Executive People | Hemingway is gespecialiseerd in search en selectie van commissarissen en toezichthouders en combineert een transparante en grondige searchmethode met een groot en verrassend netwerk.

Diversiteit en transparantie

Toezichthouden is geen erebaan of hobby maar een vak. Een vak dat je er niet zomaar even bij doet, maar tijd en energie vraagt. Het samenstellen van een RvC is een belangrijke aangelegenheid. Diversiteit staat hoog op de agenda van elke RvC. Het gaat niet alleen om diversiteit op het gebied van expertise, maar bijvoorbeeld ook om gender, leeftijd en (culturele)achtergrond. Onze transparante en gestructureerde aanpak garandeert dat uw team optimaal divers wordt samengesteld.

Executive Search en Selectie

Executive search is ons vak. Een vak dat wij al jaren met liefde en passie uitoefenen. Wij leggen daarbij de lat hoog. Voor ons zelf en daardoor ook voor onze opdrachtgevers. Elke opdracht moet succesvol worden ingevuld. Ook voor de lange termijn.

Non-Executive People | Hemingway

Non-Executive People | Hemingway is voortgekomen uit Legal People. Meer dan 25 jaar geleden is Legal People opgericht als het eerste executive searchbureau in Nederland dat zich uitsluitend richt op juristen. Als marktleider in de juridische markt krijgen wij regelmatig het verzoek om commissarissen met een juridische achtergrond te zoeken. Om aan die behoefte te voldoen en ons ook op commissarissen met een niet-juridische achtergrond te richten, hebben wij in samenwerking met Hemingway Professional Governance ons label Non-Executive People | Hemingway opgezet, gespecialiseerd in de search en selectie van commissarissen en toezichthouders.

toezichthouders

100% slagingspercentage

Ons uitgangspunt is om onze opdrachtgevers een keuze te bieden uit de best passende kandidaten. Uniek in onze aanpak: met een wild card kandidaat dagen wij opdrachtgevers uit om verder te kijken dan het gebruikelijke en tot nieuwe inzichten te komen. Wij hebben daarvoor een transparante en gestructureerde marktbewerking uitgedacht. Door de combinatie van deze in de afgelopen 25 jaar ontwikkelde search procedure, diepgaande kennis van de markt en uiterst professionele adviseurs claimen wij een 100% slagingspercentage.

PACT-meting

Om onze dienstverlening verder te optimaliseren hebben wij in samenwerking met het Hoofdkantoor de PACT-meting, een uniek assessment ontwikkeld voor commissarissen en toezichthouders.

Bij de selectie van kandidaten anticiperen wij op de actuele eisen van toezicht. Daarnaast ondersteunen wij natuurlijk de organisatie en de kandidaat bij een toetsing door bijvoorbeeld DNB of AFM en bieden wij individuele en collectieve begeleidingstrajecten.

Toonaangevend netwerk

Door onze samenwerking met Hemingway Professional Governance hebben wij toegang tot het meest hoogwaardige en verrassende netwerk van commissarissen en toezichthouders in Nederland. Daarmee hebben wij toegang tot een nog breder netwerk dan dat wij zelf al hebben opgebouwd.

Het netwerk van Hemingway is in de loop der jaren mede gevormd door de commissarisopleidingen by invitation only. Daarnaast hebben wij door de Forum Series Governance of Innovation, die Hemingway jaarlijks organiseert, toegang tot een geheel nieuwe doelgroep van commissarissen met een digitale en innovatie achtergrond.

Tijdens deze bijeenkomsten hebben wij deze commissarissen en toezichthouders goed leren kennen. Zo hebben wij niet alleen zicht op wat zij kunnen, maar ook op wie zij zijn en welke rol zij innemen binnen de Raad.

Dit stelt ons in staat kandidaten beter te waarderen op hun ervaring, kunde en culturele fit. Gecombineerd met onze expertise op het gebied van executive search kunnen wij hoge toegevoegde waarde leveren aan zowel kandidaten als het gaat om advies over een toezichtrol, als aan onze opdrachtgevers bij de inrichting van hun RvC of RvT.

Focus

Wij ondersteunen Raden van Commissarissen, Advies en Toezicht van profit, non-profit en beursgenoteerde organisaties bij de samenstelling van de Raad en het verkrijgen van de juiste toezichthouders. Wij geloven in kruisbestuiving tussen sectoren voor optimaal toezicht en diversiteit.

Uitnodiging

Probeer ons eens uit bij uw komende non-executive search opdracht!

toezichthouders